1 cawan tepung kastad (kalau xnk creamy lebihkan tepung)
1 tin tinggi susu pekat manis
1 tin tinggi susu cair
2 tin air
Untuk jeli
Sy guna jeli nona sepeket (xkisah apa perasa)
Cara-cara:
Sy guna jeli nona sepeket (xkisah apa perasa)
Cara-cara:
1) Kacau dlm periuk sampai sebati. Kemudian masak sampai gelegak.
2) Kemudian masukkn dlm bekas. Agak2 suam sikit..susun buah. Last skali baru tuangkan jeli perlahan2 . Hidangkan sejuk
Versi banyak:
Versi banyak:
Resepi puding jagung
Tepong kastad 1 bungkus
Jagung tin 1
Susu cair 1 tin
Santan 1 kotak.kecik
Gula garam cukup rasa
Jagung tin 1
Susu cair 1 tin
Santan 1 kotak.kecik
Gula garam cukup rasa
Cara-cara:
Campor semua skali tambah air jadikan 2 liter.. klu nak adunan goyang2 lebihkan air...
Kacau atas api sampai berkilat... naikk buih besar2
Selamat mencuba!
Baca perkongsian travel
disini:
#stay safe, keep travel