COKOLETO SANTEY
Bahan A
250gm butter
90 g gula Kastorrrrr
1 tsp esen vanila
1 sudu kecil baking powder
Bahan A
250gm butter
90 g gula Kastorrrrr
1 tsp esen vanila
1 sudu kecil baking powder
Bahan (B satukan B ayak)
280 g Tepung Gandum
50 gm tepung jagung
30 gm susu tepung nespray
1 sudu kecil baking pwder
1 sudu teh Emplex
280 g Tepung Gandum
50 gm tepung jagung
30 gm susu tepung nespray
1 sudu kecil baking pwder
1 sudu teh Emplex
Bahan C
60 gm Almond kisar..
(sy guna walnut kisar kasar bakr dulu)
Bahan D
125 g Dark Coklat Sagat... ( sy malas letak... Curah 80 gm coklat rice gaul last sekali.
60 gm Almond kisar..
(sy guna walnut kisar kasar bakr dulu)
Bahan D
125 g Dark Coklat Sagat... ( sy malas letak... Curah 80 gm coklat rice gaul last sekali.
Caranya:
1. butter esen vanila dan gula pukul hingga sabati , tak yah kembang..
2. Masuk Bahan B ke dalam mixer. Putar hingga sebati, kemudian masukkan serbuk almond @ Walnut kisar uli sebati.
3. Akhir sekali masukkan dark coklat yg disagat @coklat rice dan gaul sebati.
4. masukkan doh kedalam piping bag dan tekan memanjang ikut size yang sesuai.
5. Bakar 170c 15 hingga 20 minit mengikut oven masing masing.
7. sejukkan dan celup dark coklat compaund.. nak sedap campoq + milk coklat
Masuk badam nibs yg dibakaq dulu..
1. butter esen vanila dan gula pukul hingga sabati , tak yah kembang..
2. Masuk Bahan B ke dalam mixer. Putar hingga sebati, kemudian masukkan serbuk almond @ Walnut kisar uli sebati.
3. Akhir sekali masukkan dark coklat yg disagat @coklat rice dan gaul sebati.
4. masukkan doh kedalam piping bag dan tekan memanjang ikut size yang sesuai.
5. Bakar 170c 15 hingga 20 minit mengikut oven masing masing.
7. sejukkan dan celup dark coklat compaund.. nak sedap campoq + milk coklat
Masuk badam nibs yg dibakaq dulu..
8. Biarkan hingga kering
dan simpan dalam balang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan