Label
- Beauty
- Biskut
- Disclaimer
- DIY
- English
- English Communication
- Fashion baju
- Grammer
- Idiom
- Jahitan
- Jahitan Dewasa
- Jahitan Kanak-kanak
- Kek
- Kek lapis
- kek sarang semut
- Kuih Muih
- Lauk-pauk
- Learn english
- Masakan arab
- Mutiara Emas Saidina Ali
- Mutiara Kata
- Parenting
- Pola
- Rempah-ratus
- Resepi
- Resepi kek & biskut
- Resepi masakan
- Resepi pencuci mulut
- Roti
- Sambal
- Seksologi
- Skirt
- Sos @Topping
- Tips & petua masakan
- Tips masakan
- Vocabulary
- Western food
Khamis, 20 November 2014
rempah sup bunjut
Rempah biji ketumbar(sesudu)-bunga lawang (2 ruas)-jintan manis (1/2 sudu makan)-bunga cengkih (2-3 kuntum)-kulit kayu manis (tak sampai 1/2 inci)-lada hitam (5-6 biji).-buah pelage(5 biji)1 helai kain kacaCara membuatnya:1. Cuci bersih semua rempah. Masukkan rempah dalam 1 helai kain kasa.2. Bungkus kemas dan ikat dengan benang putih.3. Sup bunjut sedia digunakan.4.Jika saya hendak memasak, saya akan keluarkan semua bahan-bahan ini dan saya sangai lalu saya kisar kering..inshaaALLAH..sup akan bertambah sedap...selamat mencoba.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan