KUDBAN (DAGING PANGGANG)
Bahan-bahan;
1kg daging kambing/lembu/unta- dipotong nipis
1sudu besar mix herbs
1sudu teh serbuk kulit kayu manis
1biji bawang besar- cincang
10 gm daun parsli- cincang
2sudu besar daun ketumbar- dicincang
2ulas bawang putih- ditumbuk
Garam dan serbuk lada hitam secukup rasa.
1kg daging kambing/lembu/unta- dipotong nipis
1sudu besar mix herbs
1sudu teh serbuk kulit kayu manis
1biji bawang besar- cincang
10 gm daun parsli- cincang
2sudu besar daun ketumbar- dicincang
2ulas bawang putih- ditumbuk
Garam dan serbuk lada hitam secukup rasa.
Cara membuat;
1. Cmpurkan semua bahan di dalam mangkuk.
2. Gaul rata dan masukkan ke dalam bekas bertutup.
3. Perap selama 3-4jam jika lebih dari 4jam, letak dlam peti sejuk.
4. Gril atau panggang pada suhu 200'c
6. Semasa memanggang, renjiskan bahan perap.
1. Cmpurkan semua bahan di dalam mangkuk.
2. Gaul rata dan masukkan ke dalam bekas bertutup.
3. Perap selama 3-4jam jika lebih dari 4jam, letak dlam peti sejuk.
4. Gril atau panggang pada suhu 200'c
6. Semasa memanggang, renjiskan bahan perap.
Selamat mencuba...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan