Khamis, 21 Julai 2016

Resepi biskot walnut almond snow

Resepi biskot walnut almond snow
==========================
250g butter
1 cawan gula halus
1 bji telur
1/2 cawan susu tepong
Badam nip and walnut di sangai
1/2 cawan tepung jagung
1/2 cawan tepung kastard
3 1/4 cawan tepung gandum cap ros
1sb emplex klo takda gnti dengan tepung beras
Coklat beryls
Serbuk roti kaler putih
Cara2
=====================
1) Tapis dan gaul 3 jenis tepung2 + emplex + susu tepong
2) buh butter dalam bekas bersama gula dan kacau2 hingga sebati. Tak perlu mix pakai mixer.
3) masukkan kekacang2 ke dlm butter dan gula td. Gaul2 sebati.
4) masukkan tepung2 tesebot sikit2. Agak2 kalau dh ckup tepong jgn duk buh dah.
Doh ikot keselesaan tgn. Kalau tak melekat2 ok dah la tu.
5) canaii dan potong2. Kemudian bakar suhu 150, 20min kalau ikut oven saya.
Boleh dah start diuble boil cakelat kita tadi.
6) biarkan biskut sejuk kemudian salut coklat dan golek2 dalam serbuk roti.
7) simpan dalam bekas kedap udara





Tiada ulasan:

Catat Ulasan