esepi
Setongkol jagung( blend dgn 1/4 cwn air)
Kalau tak de jagung beli jagung dalam tin je(sweet corn)amik separuh je
Setongkol jagung( blend dgn 1/4 cwn air)
Kalau tak de jagung beli jagung dalam tin je(sweet corn)amik separuh je
1 3/4 cwn tpg gandum
1/4 cwn tpg kastad
1 cwn gula
1 cwn santan pekat
2 cwn air
2 biji telur
2 sudu besar margerin cair( guna pelangi jew)
Secubit garam
Sedikit perasa jagung( utk warna kuning bg nampak menyerlah)
1/4 cwn tpg kastad
1 cwn gula
1 cwn santan pekat
2 cwn air
2 biji telur
2 sudu besar margerin cair( guna pelangi jew)
Secubit garam
Sedikit perasa jagung( utk warna kuning bg nampak menyerlah)
Cara2
Blend semua
Masukkan dlm loyang
Tabur bijan
Bakar 180 selama sejam atau hingga keperangan
Tukar api atas pulak 10 minit utk garengkan atasnya
Potong bila sejuk
Masukkan dlm loyang
Tabur bijan
Bakar 180 selama sejam atau hingga keperangan
Tukar api atas pulak 10 minit utk garengkan atasnya
Potong bila sejuk