Bahan-bahan:
1 cawan gula
1 cawan susu cair
4 cawan air
1 1/2 cawan tepung kastard
1 tin jagung krim
Secubit garam
1 cawan susu cair
4 cawan air
1 1/2 cawan tepung kastard
1 tin jagung krim
Secubit garam
Cara-cara:
1). Campur semua bahan dan masak atas api yang perlahan sehingga pekat dan likat.
2). Masukkan dalam acuan dan sejukkan.
2). Masukkan dalam acuan dan sejukkan.
**sapu acuan dengan air terlebih dahulu (saya basuh terus) 😂 untuk elakkan daripada puding melekat pada acuan bila nak bukak nanti ✌
Lagi satu, ikut resepi ni betul-betul, confirm jadi. Jangan derhaka padaresepi 😂 nak tambah air la nak tambah susu la. Lembik nanti 😂
Selamat mencuba!
Selamat mencuba!
Baca perkongsian travel
disini:
#stay safe, keep travel
😍😍
Tiada ulasan:
Catat Ulasan