Bahan-bahan:
- 2 cwn tpong gndom
- 2 sdb yis mauripan
- 2 sdb susu pekat
- 1 sdb gula
- 3 sdb myk msak
- 1/2 cwn air suam
grm
inti ikot suka ( sye isi kaya pndan)
Cara-cara:
- msokkn yis dlm air suam..kacau..msokkn gula n kacau lg..
biar 15 min-smp brbuih
- dlm bks lain msokkn tpg, susu, myk msak, grm dan campuran yis td
uli smp jd doh, tutup n biarkn naik sekali gnda..
- pas tu tmbok doh utk keluarkn angin dan
- bulatkn
leperkn n isi inti..
- letak dlm kukus biarkn naik lg dlm 1/2 jam..
- pnskn kukusan..dah mndidih, blh la kukus pau kita..
- kukus 10 min aje.
#sye wat dpt 8 bji pau..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan