Selasa, 14 Januari 2014

Roti Pau

Bahan-bahan:

- 2 cwn tpong gndom
- 2 sdb yis mauripan
- 2 sdb susu pekat
- 1 sdb gula
- 3 sdb myk msak
- 1/2 cwn air suam grm inti ikot suka ( sye isi kaya pndan)

Cara-cara:

- msokkn yis dlm air suam..kacau..msokkn gula n kacau lg.. biar 15 min-smp brbuih
- dlm bks lain msokkn tpg, susu, myk msak, grm dan campuran yis td uli smp jd doh, tutup n biarkn naik sekali gnda..
- pas tu tmbok doh utk keluarkn angin dan
- bulatkn leperkn n isi inti..
- letak dlm kukus biarkn naik lg dlm 1/2 jam..
- pnskn kukusan..dah mndidih, blh la kukus pau kita..
- kukus 10 min aje.

#sye wat dpt 8 bji pau..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan